Yeni keşfedilen asteroit Dünya’ya doğru yaklaşıyor, olası çarpışmanın tarihi hesaplandı

Asteroit 2032 Yılında Dünya’ya Yaklaşacak

Asteroit, 50-60 metre çapında ve şu anda Dünya’dan 43 milyon mil uzaklıkta bulunuyor. NASA’nın veri tabanına göre, 2024 yılında keşfedilen bu asteroit, 22 Aralık 2032’de Dünya’ya yaklaşacak. Asteroit, Dünya’ya yaklaşık 100.000 km mesafeden geçecek; bu, Ay ile Dünya arasındaki mesafenin üç katı kadar bir yakınlık anlamına geliyor.

Vilnius Üniversitesi’nden astrofizikçi Dr. Renata Minkevičiūtė, 55 metre çapındaki bir asteroidin potansiyel etkilerini Delfi portalına değerlendirdi. Dr. Minkevičiūtė, “55 metre çapındaki bir asteroit, bir şehri tamamen yok edebilir. Asteroitin çarpması sonucunda oluşacak kraterin, asteroitin çapının 10-20 katı büyüklüğünde olacağı tahmin ediliyor” dedi.

2024 YR4 kod adlı asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı şu anda yüzde 1,2. En yüksek çarpışma olasılığı 22 Aralık 2032’de bekleniyor. Asteroitin hızı saniyede yaklaşık 17 kilometre olarak ölçülüyor.

Asteroit, 27 Aralık 2024’te Şili’deki ATLAS sistem teleskopları tarafından keşfedildi. Yörüngesini 1477,83 günde tamamlayan asteroit, bu süreyle yaklaşık 4 yıl süren bir dönemi kapsıyor. Keşfi, Dünya’dan 829.000 km uzaklıkta gerçekleşti. Çarpışma olasılığı Torino risk seviyesi 3 olarak belirlenmiş durumda.

Related Posts

Çin’e yasadışı veri transferi nedeniyle DeepSeek’in yasaklanması isteniyor

Almanya, kullanıcı verilerinin Çin’e yasa dışı bir şekilde aktarılmasını iddia ederek Apple ve Google’dan DeepSeek uygulamasının kaldırılmasını istiyor. Resmi talep iletildi.

Instagram’dan Spotify bombası: Artık şarkılar dinlenebilecek

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği nihayet hayata geçirdi. Artık Spotify üzerinden Instagram Stories’e paylaşılan şarkılar sessiz kalmayacak. Yeni özellikle birlikte, hikâyeyi izleyenler şarkının kısa bir ön izlemesini Instagram üzerinden doğrudan dinleyebilecek.

Macbook görünümlü İphone geliyor! Çok ucuza satılacak

Apple yeni proje üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu projede iPhone çipli uygun fiyatlı macBook üzerinde çalışılıyor.

Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft’un Windows’unda uzun yıllardır kullandığı ‘mavi ekran’ hata ekranını güncelliyor. Şirket, mavi ekran hatasının yerine siyah olanı ekliyor.

Kuantum ışınlanması! Bilimsel devrimin yeni adımı

Bilim dünyası, kuantum ışınlanmasının fiberoptik kablolar üzerinden başarıyla gerçekleştirilmesiyle tarihi bir eşikten geçti. Northwestern Üniversitesi’nden mühendislerin öncülük ettiği bu çığır açan çalışma, bilgiyi anında ve güvenli bir şekilde …

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.