36.6 artık normal vücut ısısı değil: 10 yılda düştü, işte kabul edilen yeni vücut sıcaklığı

19. yüzyılın ortalarında, Alman hekim Carl Wunderlich tarafından belirlenen ortalama insan vücut sıcaklığı 37 santigrat dereceydi. Ancak yıllar içinde bu değer 36.6 santigrat dereceye indirildi ve günümüzde dünya genelinde bu sıcaklık, sağlıklı bir insanın vücut sıcaklığı olarak standart kabul ediliyor. Ancak, yakın zamanda Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, genel kabul gören 36.6 dereceyi sorgulayan yeni bir araştırma yayımladı.

Henüz çok az kişi tarafından bilinse de, son yapılan araştırmalar, ortalama insan vücut sıcaklığının son 10 yılda yaklaşık 0,03 santigrat derece düştüğünü gösteriyor. ABD’li araştırmacılar, yaptıkları analizlerin ardından 36.6 santigrat derecenin artık doğru bir vücut sıcaklığı olmadığına karar verdiler.

Yeni bir değer belirlenmiş olmasa da, bu sıcaklığın şu anda kabul edilen değerden kesinlikle daha düşük olduğuna inanıyorlar.

İnsan vücut ısısı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu değişikliklerin en önemli sebeplerinden biri, sağlık hizmetlerindeki iyileşmeler ve dünya genelinde insanların sağlıklarının daha iyi hale gelmesidir. Ayrıca, yıllar içinde hijyen konusunda daha dikkatli olmaya başlamamız ve gelişmiş ülkelerde temiz suya erişimin kolaylaşması da bu durumu etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bu sebeplerle, vücut artık çeşitli hastalıklarla mücadele etmek için daha az enerji harcar ve bu da serinlemeyi kolaylaştırır.

Related Posts

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir