30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti.