Askeri hastaneler açılacak mı? MHP’li vekil çağrıyı Meclis’te yaptı

Askeri Hastaneler Açılacak Mı? MHP’li Vekil Çağrıyı Mecliste Yaptı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 32 askeri hastane kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023 yılında yapılan bir soruşturma hakkında şunları söyledi: “Askari hastanelerin açılması için her gün çaba sarf ediyoruz, ancak bunun bir süreç olduğunu ve sonunda kesinlikle açılacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, yapılanları sırayla gerçekleştireceğiz.” Ancak o zamandan beri herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

MHP’li Vekilden Önemli Çağrı

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “Operasyonlarda ağır yaralanan askerlerimiz, askeri tıp biliminin gereksinimlerine uygun yetenekli ve deneyimli Türk hekimler tarafından hızla müdahale edilmelidir. Askerlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi, askeri hastaneler sayesinde mümkün olacaktır.” dedi.

“NATO İçinde Askeri Hastane Eksikliği Yaşıyoruz”

MHP’li vekil, hükümete şu çağrıda bulundu: “NATO ülkeleri arasında en yüksek askeri güce sahip olmamıza rağmen askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Osmanlı’dan gelen askeri hastanelerin yeniden açılması, devlet geleneğine ve vatanı için canını ortaya koyan askerlerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti.