Çiğ halde buzluğa böyle atılırsa çok zararlı! Kabuğuna bakın, yoksa sulanıyor

Genellikle herkes patatesi kullanmadan önce soyup, doğrayarak pişirme işlemini gerçekleştirir. Kuru ve serin bir alanda muhafaza etmek ise bilinen en yaygın saklama yöntemlerinden biridir.

Birçok kişi yiyecekleri bozulmayı önlemek, taze kalmasını sağlamak ve uzun sürelerce kullanmak için derin dondurucuda muhafaza eder. Ancak patatesleri derin dondurucuda saklama fikri tuhaf gelebilir.

Genellikle kiler, mutfak gibi kapalı alanlarda muhafaza edilen patatesler önemli faktörlere dikkat edildiği sürece derin dondurucuda saklanabilir. Derin dondurucuda çiğ patates saklamak için çeşitli hazırlıklar göz önünde bulundurulmalıdır.

İlk olarak derin dondurucuya koyacağınız patateslerin taze ve sağlam olduğundan emin olmak şart. Dolapta bekleyen hasarlı patatesler çözdürüldüğünde daha zararlı bir hale gelebilir. Dikkat edilmesi gereken bir başka bir nokta ise patateslerin yumuşak olmaması gerektiği. Yumuşak patatesleri derin dondurucuya eklemekten kaçınmanız gerekir.

Derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebileceğiniz, taze bir şekilde tüketeceğiniz patatesleri pratik olabilmek için doğrayabilirsiniz. Daha kolay olması için doğramak çok daha mantıklı bir işlem olacaktır.

Doğrama işlemi bittikten sonra dondurucuda saklayacağınız patatesleri doğru bir şekilde paketlemeniz gerekiyor. Böylece yemeklerde kullanmak için çıkarttığınızda daha taze tüketilebilir.

Patatesleri doğru bir şekilde paketlemek için hava ile olan temasını kesmek önemlidir. Bunun için vakumlu poşetlerden veya sıkı kapatılan plastik ürünlerden yararlanabilirsiniz. Porsiyon olarak saklamak kullanım ve tazelik açısından daha verimli olacaktır.

Yemek yedikten sonra arta kalan bazı yiyecekleri tekrar tüketmek için buzdolabına veya derin dondurucuya koyabiliyoruz. Ancak bazılarını dondurucuya koymak sağlık açısından oldukça tehlikeli.

Pişmiş makarnayı dondurucuda saklamayın

Pişmiş makarnayı ısıtarak tekrar tüketmek için derin dondurucuya koymak oldukça tehlikeli olabilir. Dondurulduktan sonra tüketilmemesi gereken besinlerin başında gelen pişmiş makarna, zehirlenmelere yol açabilir.

Peynirin tadı bozulabilir

Kahvaltılık ürünlerin başında gelen peynir, dondurucuda saklanmaması gerekenlerden bir tanesi. Özellikle yumuşak yapıya sahip peynirler donduktan sonra çözüldüğünde suyunu salmaya başlar. Çözülen peynirlerin tadı, dokusu değişebilir. Daha uzun ömürlü olması için peynirleri dondurucuda saklamaktan kaçının.

Kızartılmış yiyecekler

Bazı yiyecekleri toplu bir şekilde kızarttıktan sonra derin dondurucuda saklama ve pratik tüketme fikri çok mantıklı olabilir. Ancak kızartılmış ve ardından dondurulmuş yemekler, vücudunuza iki kat fazla zarar olarak dönebilir.

Avokado

Son zamanlarda sosyal medyada popülerleşen ve videolara yansıyan avokadoyu buzlukta saklama akımı, tehlikeli olabilir. Bu konu hakkında birçok farklı görüş ortaya atılsa da avokado uzmanlar tarafından dondurucuda bekletilmemesi gereken meyveler arasında yer alıyor.

Avodakoyu buzlukta muhafaza etmek için bazı görüşler, parçalara ayırmadan dondurulabileceği yönünde. Bazıları ise püre haline getirilince daha sağlıklı olacağını söylüyor. Ancak sonuç olarak, yiyecek uzmanları dondurucuda bekletmenin iç açıcı sonuçlar yaratmayacağını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir