Depremde Yıkılan Sanatçı Yeniden Doğuyor

Hatay’da depremde evi ve iş yeri yıkılan 67 yaşındaki ressam Yusuf Altunay, afetzede sanatçıların desteklenmesi için kurulan Kültür ve Sanat Çarşısı’nda açtığı atölyede mesleğini sürdürüyor.

Altunay’ın Defne ilçesindeki evi ve Antakya ilçesindeki 32 yıllık atölyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremde yıkıldı.

Yaptığı eserler iş yerinin enkazında kalan ressam, önce Antalya’ya daha sonra da Kırşehir’e taşındı. Bir süre sonra özlem duyduğu memleketine dönme kararı alan Altunay, geçen yıl Defne’deki arazisine prefabrik ev yaptırdı.

Altunay, hem afetzede esnafın desteklenmesi hem de kentin kültürünün tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği ile AFAD koordinasyonunda 20 Aralık 2024’te Çekmece Mahallesi’nde faaliyete başlayan Kültür ve Sanat Çarşısı’nda atölye açtı.

Son dönemde Hatay’ın depremde yıkılan tarihi yapılarını ve sokaklarını resmeden Altunay, müşterileri için portre çalışmaları yapıyor.

“Giden resimlerimin yerine yenilerini yapmalıydım”

Yusuf Altunay, AA muhabirine, yıllarını verdiği resimlerini depremlerde yıkılan iş yerinin enkazında kaybettiğini söyledi.

Memleketinden ve mesleğinden kopamadığını belirten Altunay, “Bir şekilde yeniden başlamalıydım. En azından giden resimlerimin yerine yenilerini yapmalıydım çünkü şehrimi çok seviyorum. Herkes beni ‘Antakya sevdalısı ressam’ diye tanır.” diye konuştu.

Altunay, eserlerinde Antakya’nın tarihine ağırlık verdiğini ifade ederek, “Amacım hem buranın kültürünü yaşatmak hem de güzellikleri gelecek kuşaklara taşımak.” dedi.

Mesleğinde 40 yılı geride bıraktığını dile getiren Altunay, şunları kaydetti:

“En çok yağlı boya tekniği hoşuma gidiyor. Bunun yanında mozaik çalışması yapıyor, pastel ve karakalem tekniklerini de kullanıyorum. Gençler çok rağbet gösteriyor, portre resim istiyorlar. Antakya konulu bir resmi tamamlamak 10 günümü alabiliyor.”

Related Posts

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.