KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Müjdesi!

Kuzey Kıbrıs’a modern bir sağlık tesisi kazandırılıyor. Ülke, son zamanlarda yapılan inşaat ve sağlık yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde sanatçı Volkan Konak’ın kalp krizi geçirmesi ve müdahalenin gecikmesiyle ilgili tartışmaların yaşandığı Kuzey Kıbrıs, şimdi sağlık alanında önemli adımlar atıyor.

17 Nisan 2025 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında “Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Yapımı ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Sağlık Kampüsü Renovasyonu Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında 320 yataklı 1. Etap Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanacak. Hastane, 215 bin 12 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak ve modern sağlık hizmetlerine ev sahipliği yapacak.

Hastanede toplamda 80 poliklinik, 12 ameliyathane, 320 yatak, 110 yoğun bakım yatağı ve 20 diyaliz yatağı bulunacak. Ayrıca, 420 araçlık otopark kapasitesiyle hasta ve ziyaretçilerin rahat bir şekilde hastaneye ulaşımı sağlanacak. Bu önemli adım, Kuzey Kıbrıs’ın sağlık altyapısını güçlendirme yolunda atılmış büyük bir adım olarak dikkat çekiyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti.