Prof. Dr. Şener: Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış: Prof. Dr. Alper Şener Uyarıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında son 2 ay içinde ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şener, “Hem İnfluenza A ve B hem de insan metapnömovirüsü dediğimiz, akciğer iltihabına neden olan viral enfeksiyonlarla karşı karşıyayız” dedi.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artıştaki dikkat çekici artışı açıkladı. Kış sezonunun ortasına gelindiğini belirten Prof. Dr. Alper Şener, kas ve eklem ağrısı, burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığının sık görüldüğünü belirtti. Enfeksiyon olgularının arttığını belirten Prof. Dr. Alper Şener, özellikle yaşlılarda influenzaya ve diğer viral enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

“İlk 72 Saatte Antiviral Tedavi Hayati Önem Taşıyor”

Enfeksiyonların tedavisinde ilk 72 saatte antiviral tedavinin başlamasının önemine değinen Prof. Dr. Şener, influenza ve diğer viral enfeksiyonları ayırt etmenin önemine işaret etti. Ayrıca, geçmeyen öksürüklerin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Şener, virüs ve bakteriler arasında kalan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

“Maske Takın” Önerisi

Vatandaşlara önerilerde bulunan Prof. Dr. Alper Şener, kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda maske takmanın önemini vurguladı. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık yerlerde maske takmanın virüsten korunmada önemli bir adım olduğunu belirtti.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti.