Steam’de 17 milyar Euro değerinde oyun küflendi!

Oyuncular her yıl, binlerce oyunu indirimden veya promosyonlardan satın alıp “bir gün oynarız” deyip kütüphanesine ekliyor. Ama o gün hiç gelmiyor. Bunun kanıtı ise, Steam mağazasındaki, “Pile of Shame” yani, satın alınıp hiç oynanmayan oyunların toplam değerinin tam 17 milyar Euro’yu geçmiş olması.

Steam’de Pile of Shame! 17 Milyar Euro değerinde oyun tozlu raflarda kaldı

Öncelikle, “Pile of Shame” nedir diye merak edenler için açıklayalım. “Pile of Shame”, oyuncuların büyük heveslerle indirimlerden ya da promosyonlardan aldığı ancak bir türlü oynamaya fırsat bulamadığı oyunların dijital kütüphanesini ifade ediyor. Bu oyunlar, dijital raflarda tozlanır durur, çünkü hep bir gün oynanacak diye beklenir.

Steam mağazasındaki bu “Pile of Shame”, dünya çapında toplam 17 milyar Euro’yu aşmış durumda. Bu rakam, bazı ülkelerin yıllık gayri safi yurt içi hasılasını bile geçiyor. Bu da oyun endüstrisinin ne kadar büyük ve etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Peki, neden bu kadar çok oyun alıyoruz ama oynamıyoruz? Cevabı basit: İndirimler… Steam’in büyük indirim dönemlerinde, oyunlar inanılmaz fiyatlarla sunuluyor. Oyun severler de bu fırsatları kaçırmak istemiyor ve “Bu fiyata bu oyun kaçmaz!” diyerek alışveriş yapıyor. Ancak, zaman bulup da bu oyunları oynamak her zaman mümkün olmuyor. Özellikle de büyük ve detaylı oyunlar, ciddi zaman ve dikkat gerektiriyor.

Belki de bu haber, oyun satın alma alışkanlıklarımızı gözden geçirmek için bir fırsat olabilir. Bir sonraki büyük indirimi beklerken, gerçekten oynayacağınız oyunlara odaklanmak ve mevcut kütüphanenizdeki oyunları bitirmeye çalışmak daha mantıklı olabilir.

Steam mağazasındaki “Pile of Shame” 17 milyar Euro’yu aşan oyunlar, oyuncuların kütüphanelerinde birer hazine gibi duruyor. Sizin de kütüphanenizde hiç oynamadığınız oyunlar var mı? Bu oyunları oynamayı planlıyor musunuz? Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir