Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, Skolyoz Ayı hakkında bilgiler vererek hastalığın detaylarını paylaştı. Skolyozun, omurganın üç boyutlu bir deformitesi olduğunu vurgulayan Dr. Yüksel, dünyada toplumda %2-3 oranında görüldüğünü belirtti. Kız çocuklarında erkek çocuklara oranla daha sık rastlanan bu hastalığın en sık nedeninin ise idiopatik faktörler olduğunu açıkladı.

Hastalığın tanı ve tedavi yöntemlerine de değinen Dr. Yüksel, hastaların omuzlarda eşitsizlik, kürek kemiklerinde değişiklik, kalçada yükseklik ve omurgada eğrilik gibi belirtilerle hekime başvurmaları gerektiğini belirtti. Tanı konulduktan sonra, tedavi sürecinin hastanın skolyometre ile muayene edilerek belirlendiğini ve hastalığın derecesine göre fizik tedavi egzersizleri, pozisyonlama ya da korse tedavisi gibi yöntemlerle tedavi edildiğini paylaştı.

Dr. Yüksel, tedavinin önemli bir aşamasının erken tanı olduğunu vurgulayarak, skolyozlu çocukların uygun spor dallarına yönlendirilmesi ve ergonomik yaşam koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Erken tanı sayesinde omurga problemlerinin önlenebileceğini ve tedavi edilebileceğini ifade ettiğinde.

Related Posts

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok daha fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.