Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

Kalp Sağlığı Belirtilerine Dikkat!

Kalp damar hastalıkları, genellikle fark edilmeyen belirtiler nedeniyle ilerleyebilen ve ciddi sonuçlara yol açabilen rahatsızlıkların başında gelir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai, kalp sağlığı belirtilerine dikkat çekiyor.

Dr. Bhakai, hafif egzersiz sonrası aşırı terleme, bacaklarda şişlik, göğüs ağrısıyla birlikte mide bulantısı ya da sabahları yorgun uyanma gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, eğilip kalkarken zorlanma, aniden ayağa kalktığınızda baş dönmesi ya da merdiven çıkarken nefes darlığı hissi gibi belirtiler de kalp sağlığına işaret edebilir.

Belirtiler genellikle göz ardı ediliyor

2.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların yarısından fazlası belirtilerin kalp sağlığıyla ilişkili olabileceğini düşünmüyor. Ancak Dr. Bhakai, herkesin sağlıklıysa iki kat merdiveni zorlanmadan çıkabilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Dr. Bhakai, “Kalp sağlığımızın sinyallerini genellikle fark ederiz ama önemsemeyiz. Kalp sağlığımız için düzenli kontroller yapmamız gerekiyor,” diyor.

Her yaşta kalp sağlığı önemli

Araştırma, insanların %13’ünün kalp rahatsızlıklarının ileri yaşlarda görüleceğini düşündüğünü gösteriyor. Dr. Bhakai ise her yaşta kalp sağlığı riski olduğunu belirtiyor ve Covid-19 sonrası dönemde miyoperikardit gibi durumların her yaştan insanı etkileyebileceğini hatırlatıyor.

Kardiyologlara Göre Göz Ardı Edilmemesi Gereken 10 Kritik Belirti

  • Ayağa ani kalkışta baş dönmesi
  • Tekrarlayan nefes darlığı
  • Eğilip doğrulmada güçlük
  • Çarpıntı
  • Göğüs sıkışması
  • Sol kolda ağrı
  • Ayağa kalkmada zorluk
  • Göğüste rahatsızlık (baskı dışında)
  • Bacaklarda şişlik
  • Yüksek kalp atış hızı

Kalp sağlığınızı korumak için bu belirtileri önemseyin. Eğer belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak için vakit kaybetmeyin!

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti.