AKP’den sokakta yaşayan köpeklerle ilgili yasa taslağına ilişkin yeni açıklama: Bu konuda mutlaka adım atacağız

AKP’nin sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde ”uyutularak” yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis’e gelmeden tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, uyutma modelinin tartışıldığını belirterek, “Saldırgan sokak hayvanlarının binlerce mağduru var. Bu konuda mutlaka adım atacağız. Bakanlıklar çok detaylı bir çalışma yürütüyor. Muhalefet desteği alınacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanlarına ilişkin yeni bir düzenleme talimatının ardından, gelebelicek kanun teklifi kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Kanun teklifinin meclisteki sürecini AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu yürütecek.


Bahadır Yenişehirlioğlu

Yenişehirlioğlu, TBMM’de gazetecilerle yaptığı sohbette, çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini belirterek, önümüzdeki hafta muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyledi.

“Meclis kapanmadan teklifin gelmesini bekliyoruz”

Bahadir Yenişehirlioğlu, “Saldırgan sokak hayvanlarının binlerce mağduru var. Siyaset, halkın taleplerini karşılamakla yükümlü. Bu konuda mutlaka adım atacağız. Bakanlıklar çok detaylı bir çalışma yürütüyor. Dört bakanlık var. Tarım, içişleri, sağlık ve çevre şehircilik iklim değişikliği bakanlıkları bu konuda çalışmalar yürütüyor. Muhalefet desteği alınacak. 10-15 gün içinde çalışmaların sona ermesini bekliyoruz. Bu çalışmalar veri haline gelecek ve raporlaştırılarak sonra komisyona, sonrasında da Genel Kurul’a gelecek. Meclis kapanmadan da teklifin gelmesini bekliyoruz” dedi.


TIKLAYIN – Sokak hayvanlarının “uyutulmasını” öngören yasa hazırlığı tartışma yarattı: “Bu hayvanları dozerle canlı canlı toprağın içine gömecekler!”

 AKP yasa teklifini Meclis’e getiriyor: Belediye ilana koyacak, sahipsiz kalan sokak köpekleri uyutulacak!

TIKLAYIN – Ömer Çelik’ten sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin kanun taslağı açıklaması: Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Meclis’e gelmesi planlanıyor

TIKLAYIN – Sokaktaki hayvanların uyutulacağına dair yasa tasarısı hazırlığına büyük tepki: “Sorunun kaynağına ilişkin önlem yok, sistematik olarak köpek öldürecekler!”

TIKLAYIN – “Yaşam İçin Yasa” inisiyatifi, sokak hayvanlarına yönelik şiddet için Meclis’i göreve çağırdı

TIKLAYIN – Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden İstanbul, Ankara ve Alanya’da sokakta yaşayan hayvanlar için eş zamanlı eylem çağrısı

 Sokak hayvanları tartışması Meclis gündemine taşındı, muhalefet ‘uyutma’ önerisine karşı

TIKLAYIN – Yasa teklifi: Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm olabilir mi?

TIKLAYIN – Hakan Aksay yazdı | Sokak köpekleri seçmen değildir, öldürün gitsin!

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz yazdı | Uyutmayacaklar, öldürecekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir