Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’deki rakibi Haley: Oyumu Trump’a vereceğim

AA

Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından bir isim, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde rengini belli etti.

Mart ayında yarıştan çekilen Nikki Haley, Trump’ın en güçlü rakibi olarak gösteriliyordu. Haley, ABD Başkanı Joe Biden’ın izlediği politikaların “felaket” olduğunu söyledi.

Haley, oyunu Biden’a değil, Trump’tan yana kullanacağının altını çizdi. Ancak Trump’ın politikalarının “harika” olmadığını da anlattı.

5 Kasım’da seçim yapacaklar

Amerikalı seçmenler, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde oy kullanacak. ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi, seçim öncesinde Hudson Enstitüsü’nde katıldığı bir panelde görüşlerini paylaştı.

Haley, her ne kadar bazı fikirlerine katılmasa da kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Biden’ı desteklemesinin mümkün olmadığını vurguladı.

“Biden bir felaket: Oyum Trump’ın”

Haley, “Trump bazı politikalarında mükemmel değil, bunu birçok kez dile getirdim. Ancak Biden bir felaket. Dolayısıyla Trump’a oy vereceğim.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi Parti içinde Trump’a karşı en uzun süre rakip olan Haley, mart ayındaki ön seçimlerde istediği sonuçları alamayınca yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

4 yıl sonra tekrar karşı karşıya gelecekler

Demokrat Parti’de de rakipsiz durumda bulunan Biden ile Trump’ın, 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçimlerinde 2020’deki gibi bir kez daha karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir